Gambar passport anyone?

2

Posted by Lanz | Posted in Kids, Techniques | Posted on 15-09-2008

Minggu lepas saya kena apply Visa dengan family. Dalam application form ada diorang mintak gambar untuk dokumen Visa tu. Nasib baik diorang ada bagi guideline macamana rupa gambar yang boleh digunapakai. Ini termasuklah, saiz, warna background dan expression muka. Err..sorry lah, gambar buat muka-muka kelaka tu tak boleh digunapakai. haha. Saya buat template dlm photoshop dan hantar kedai untuk print 4R.

Yang paling susah sekali nak ambik gambar anak saya. Tak reti nak duduk diam. Kena suap kudap-kudap barulah diam sekejap. Sekejap je.. pastu dia buat lawak balik.

Dalam byk-byk tu, satu je yang boleh pakai.

Saya risau tak boleh lulus gambar ni sebab ada shadow kat leher dia tu. Alhamdulillah boleh pakai. Janji muka terang katanya. Saya nak cepat, cuma pakai satu lighting aje. Kalau pakai dua bijik lighting, semuanya akan terang, takde shadow. Nak ambik gambar yg simple macam ni pun sebenarnya pun struggle jugak.

Agaknya gambar mana yang terpilih? Sila bagi komen anda kalau sudilah.. Thanks

Gambar setting after this jump.


Related Posts with Thumbnails

Incoming search terms:

  • gambar passport
  • saiz gambar ukuran passport
  • saiz gambar passport
  • saiz gambar pasport
  • saiz gambar ukuran pasport
  • template gambar passport
  • saiz ukuran gambar passport
  • ukuran saiz gambar passport
  • ukuran gambar saiz passport
  • yhs-fh_lsonsw

Facebook comments:

Comments (2)

he’s always gorgeous when he smiles like that..kan.. :D

Saling tak tumpah..

Write a comment